Рівненщина тримає курс на тотальну легалізацію АЗС

Аби наповнити бюджет краю

Детінізація бізнесу має прямий зв'язок із зростанням бюджетів та дотриманням соціальних гарантій, тому Рівненська ОДА тримає курс на тотальну легалізацію.

Питання детінізації АЗС, пасажирських перевезень, продажу алкоголю та працевлаштування обговорили на нараді під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля та за участю представників правоохоронних органів та територіальних служб. На селекторному зв’язку в онлайн студіях були керівники РДА.

- Під час карантину Рівненщина демонструє найменший спад надходжень в Україні. Цей результат, передусім, пов'язаний із нашою роботою у напрямку легалізації. Тому не лише продовжуємо, а посилюємо цей напрямок. Головне завдання – не лише зупинити тіньовий бізнес, а остаточно перевести його у білу площину, - звернувся до присутніх Віталій Коваль.

• Так, з часу діяльності робочих груп на Рівненщині припинено роботу 146 незаконних АЗС. 18 нелегальних заправок демонтовані, накладено штрафів на суму 479 тис. грн, тривають кримінальні провадження.

• У сфері виробництва та обігу спиртової продукції призупинено дію 174 ліцензій, зареєстровано 14 кримінальних проваджень. До бюджету надійшло штрафних санкцій понад 600 тис. грн.

• За результатами спільних заходів податкової та управління держпраці легалізовано працю 786 найманих осіб, що дало можливість додатково наповнити бюджет на 1,1 млн грн. Всього на офіційну роботу працевлаштовано 2741 працівників.

Поряд із боротьбою з тіньовим бізнесом, на Рівненщині працюють над збереженням іміджу чесних роботодавців.

Так, з метою підтримки підприємців керівництвом країни вжиті надзвичайні заходи для отримання допомоги із часткового безробіття. Вже на сьогодні до центрів зайнятості Рівненщини подали пакети документів майже 5 тисяч підприємців. Це означає, що їхнім 7,5 тисячам працівників компенсують вимушене безробіття на час карантину. Людям виплатять понад 52 млн грн.

- В умовах карантину ми робимо все для того, щоб Рівненська область стала територією рівних можливостей та продовжувала розвиватися. Маємо докласти всіх можливих зусиль, аби вийти із непростих економічних обставин з найменшими втратами. При цьому – підтримувати чесних роботодавців, - наголосив Віталій Коваль.

Голова ОДА доручив активізувати перевірки суб’єктів господарювання, при цьому вони мають стати перехресними – дотримання закону кожна служба має перевіряти у своїй галузі.

Водночас керівники РДА мають посилити комунікацію із місцевим бізнесом, аби про механізм компенсації вимушеного безробіття знав кожен підприємець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень