Рівненщина продовжує економити бюджетні гроші

Зекономити вдалося завдяки реалізації регіональної Програми з енергоефективності

Чотири соціальні заклади Сарненського району – НВК «Школа-колегіум» ім.Т.Шевченка, ДНЗ «Веселка» та районна лікарня у Клесові – перевели на альтернативне опалення. Загалом на ці об’єкти спрямували понад 4 мільйони  200 тисяч гривень, 30% вартості проекту співфінансували із районного та селищного бюджетів.

Завідувач клесівського дитячого садку «Веселка» Тетяна Івануха розповідає, що цього року закладу вдалося придбати два вітчизняні котли по 150 кіловат, які обігріватимуть садочок. Вони працюватимуть на місцевій сировині – дровах, торфі, що дозволяє повністтю відмовитися від дорогого газу. Також садочок самостійно регулюватиме температурний режим, а це, в свою чергу, підвищить відвідуваність дошкільного закладу.

Водночас завершуються роботи по монтуванню твердопаливних котлів у котельні Клесівської лікарні. Тим часом на території Сарненського НВК дооблаштовують модульну котельню, котра подаватиме теплоносій у навчальний заклад, де навчається більше тисячі учнів.

Керівництво Сарненщини одностайне у тому, що Програма – одна із найдієвіших, адже дозволяє заощаджувати як гроші, так і природний газ. Так, керівник райради Руслан Серпенінов зазначає, що тільки від встановлення твердопаливних котлів в лікарні район зекономить близько 60 тисяч кубів газу. Водночас, за словами голови РДА Ярослава Яковчука, реальна економія від впровадження проектів становитиме 600 тисяч гривень в рік. Ці гроші районна влада планує використати на розвиток закладів соціальної сфери.

Вперше за роки незалежності на Програму з енергозбереження із обласного бюджету виділено 15 мільйонів гривень. Співфінансування проектів із місцевих бюджетів становить 30 відсотків, що склало цього року понад 6 мільйонів гривень. Тобто, на енергозбереження спрямовано більше 20 мільйонів гривень. За ці гроші на Рівненщині побудують котельні, встановлять твердопаливні котли, замінять газові плити на електричні, соціальні заклади обладнають тепловими лічильниками. Загалом реалізують  49 проектів, відзначають у Рівненській ОДА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень