Рівненщина потрапила під державний експеримент з фінансування будівництва та ремонту доріг

Передбачається, що на ці цілі буде єдине джерело фінансування

Рівненщина цьогоріч потрапила під державний експеримент щодо розподілу фінансування ремонту та будівництва доріг.

Він полягає у тому, що на дорожню інфраструктуру визначили єдине джерело фінансування – перевиконання планових надходжень митниці. Торік такий експеримент держава провела у Волинській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Цього року фінансувати дороги з митних зборів вирішили спробувати на території всієї держави. Утім, скільки це грошей – поки невідомо, говорить керівник обласного департаменту фінансів Лідія Біляк:

 

- В буде єдине джерело коштів на дороги – це перевиконання надходжень митних зборів. Держава цей експеримент на 2017 рік застосовує до всіх областей України. Скажімо, якщо би під той експеримент  наша область підпала торік, то ми мали б близько 300 мільйонів на будівництво і ремонт доріг. Поки що індикативних показників по митних зборах немає.

 

Тобто обсяг фінансування на ремонт доріг буде відомий лише за результатами перевиконання надходжень митниці.  Крім того, зі слів заступника голови ОДА Юрія Приварського, Кабмін досі не затвердив методику експериментального фінансування, тобто порядок розподілу коштів. Разом з тим, у дорожньому фонді області навіть є залишок з минулих років – майже 69 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень