У Рівному після двох днів перекриття руху протестувальники розблокували дорогу

Йдеться про перекриття дороги на вулиці Степовій

Мешканці вулиці Степової і провулку Шпанівського у мікрорайоні Північний блокували дорогу, щоб комфортно й безпечно нею рухатися.

Це обурило мешканців мікрорайону Північний, багатьох водіїв. Вони почали скаржитися в організацію «Автомайдан Рівного», писати про це у соцмережах.

Вчора ввечері від бетонних блоків звільняли дорогу «автомайданівці». Але один блок залишили, тому що прийшли мешканці і пояснили ситуацію, що вони не мали наміру перекривати на постійній основі вулицю. Мовляв, це була їхня акція протесту проти того, що проектанти, коли планували ремонт вулиці, зробили тут просто проїзну дорогу. Тобто створили небезпеку дітям і мешканцям вулиці від транспорту.  

У чому небезпека – розповів голова «Автомайдану Рівного» Сергій Зейналов:

Тому що не було обмеження по швидкості, по висоті проїзду, тому там можуть рухатися навіть вантажні автомобілі (знак, який там встановлений, його постійно крали). Не були обмеження по висоті, тобто там спеціальну металеву рамку треба було встановлювати, яка не дозволить заїхати вантажному авто. І не було встановлено знаків про те, що там - жила зона. Якось так називається цей знак цікаво. Він своєю присутністю обмежує швидкість руху.

Окрім вище зазначених вимог, протестувальники вимагали облаштувати їм на вулиці тротуари.

Сергій Зейналов каже, що їм вдалося домовитися з мешканцями, що вони сьогодні розблокують дорогу. Також вони вирішили піти на прийом до міського голови Рівного.

Міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв:

Все, що дозволяє зробити закон, я обіцяю зробити. Всі ваші вимоги незаконні я не задовольню. Якщо рамку можна, відповідно до закону, встановити – вона буде встановлена, якщо ні – не буде. Якщо знак можна поставити по закону – він буде встановлений. Більше того: ми готові прокласти тротуари: відступіть, віддайте трошки своїх городів і ми зробимо гарні тротуари з високими бордюрами. Бо, за нормами, цю вулицю звузити не можна. Але можна прокласти тротуари за рахунок ваших городів. Дайте кожен по метру зі своєї сторони - зразу даю гроші з резервного фонду – і кладемо  тротуари.

За словами міського голови, для цього треба, щоб мешканці вулиць відмовилися від частинки землі, завіривши відповідні документи у нотаріуса. Що стосується дорожніх знаків, потрібно написати офіційне звернення.

Мешканців ідея віддати землю не порадувала:

А якщо огорожа з каменю? Як її знести?

Про те, як протестувальники спілкувалися з міським головою Рівного, можна подивитися на відео:

Відео Сергія Зейналова

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень