Рівненщина отримала майже 130 тисяч вакцин від поліомієліту

Найближчим часом розпочнеться імунізація

Найближчим часом у Рівненській області розпочнеться імунізація від поліомієліту. У наш регіон вже надійшло більше 128 тисяч доз вакцини.

Як повідомив начальник епідеміологічного відділу Держсанепідслужби у Рівненській області Віктор Мороз, ця кількість повністю закриває потребу першого туру вакцинації дітей до 6 років.

За його словами, специфічного лікування проти поліомієліту не існує. Найбільш ефективним засобом попередити захворювання є профілактичні щеплення.

«Чим небезпечний поліомієліт? Це тим, що у дитини можуть розвинутися парези. Як правило, вони незворотні, тобто на все життя дитина залишається інвалідом. І ліків як таких від поліомієліту немає. Є тільки симптоматичне лікування. Такої специфічної терапії проти поліомієліту не існує. Існує тільки засіб, щоб попередити захворювання на поліомієліт – це профілактичне щеплення. Тому обов’язково щеплення треба робити», – сказав він.

На сьогодні медичні працівники Рівненщини чекають вказівку від Міністерства охорони здоров’я і як тільки її отримають, розпочнуть імунізацію за всіма правилами, стверджує Віктор Мороз.

Детальніше про те, чи безпечно щеплюватися від цього вірусу у Рівному та як могли зіпсувати закуплену за кошти уряду Канади вакцину, читайте тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень