Автономізація медзакладів: Рівненщина і Тернопільщина обмінялися досвідом

Обговорили й нову систему фінансування «первинки»

Організацію надання послуг первинної медичної допомоги в ОТГ, можливі проблеми та шляхи їх вирішення обговорили представники ОТГ Рівненщини та Тернопільщини. Йдеться про автономізацію бюджетних закладів охорони здоров’я шляхом перетворення їх в комунальні некомерційні підприємства.

Нині на Рівненщині 29 з 30 закладів функціонують як КНП. Крім того, чотири комунальні некомерційні підприємства ПМСД уже уклали угоди з Національною службою здоров’я України. Так, ПМСД Зарічненського, Здолбунівського, Гощанського та Рівненського районів випробовуватимуть нову систему фінансування «первинки».

Якби не людський фактор, таких лікувальних закладів могло б бути й більше. На цьому наголосила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук–Кривко:

Наші люди не звикли, що документи може перевіряти комп’ютер. Вважають, що якусь довідку можна донести, переписати. Тому так багато повернуто документів з НСЗУ. Це стимулює ретельно підходити до підготовки паперів. Вимоги, що ставить НСЗУ, є досить принциповими. Медикам та управлінцям треба це враховувати.

Слід додати, що завдяки програмі Світового банку обласна лікарня та районні амбулаторії області матимуть комплекти оргтехніки, а згодом й автомобілі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень