Рівненщина готується до масового танення снігу

Вже незабаром

Відзавтра синоптики прогнозують на Рівненщині суттєве потепління.

Вдень температура повітря буде в межах нульової позначки, а з середини тижня обіцяють до +10. У зв’язку з цим в області готуються до наслідків танення снігу.

Минула зима була однією із найхолодніших, а вже зараз готуємося до танення снігу. Рятувальники спільно з управлінням надзвичайних ситуацій перевіряють готовність органів влади та причетних організацій до повені та паводків.

 

Працюємо над розчищуванням водовідливів та дренажів. Рятувальники готують машини й техніку для того, щоб у разі необхідності швидко евакуювати людей та відкачувати воду, – розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль
Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

Керівник Рівненського гідрометцентру Богдан Масовець розповів, що сніг на території області танутиме помірно.

Враховуючи температурні коливання – по ночах мінус, а вдень плюс, масового небезпечного підйому в річках не очікується. Відбуватиметься затоплення понижених заплавних територій та об‘єктів розташованих на них, – розповів Богдан Масовець.

Щоб ефективно та завчасно запобігати водопіллю, фахівці водної сфери розпочали обстежувати гідроспоруди. Так, керівник регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області Ігоря Мосійчука розповів, що на Рівненщині створили 32 аварійні бригади, заготовили щебінь, пісок, до відкачування води готові 77 помпових станцій, 2 з них – пересувні.

Джерело: пресслужба Рівненська ОДА

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень