Рівненщина – друга в Україні за кількістю тестувань на коронавірус

Після Києва

Фото ілюстративне

Як відомо, Рівненщина у п’ятірці областей, де зареєстровано найбільшу кількість інфікованих коронавірусом. Станом на ранок понеділка, 18 травня, це 1 173 випадки.

Неодноразово фахівці пояснювали це великою кількістю тестувань, що проводять у нашій області. Та окремої статистики серед регіонів з найбільшою кількістю діагностики – немає.

Проте в абсолютних цифрах Рівненщина – друга після столиці, повідомив під час брифінгу начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

- Рівненщина за кількістю обстеження осіб з підозрою на коронавірус займає друге місце.

 

Перше – Київ. Проте, це в абсолютних цифрах. Якщо перевести на кількість населення, то напевно…

 

Така робота у Рівненській області проводиться наймасовіше, найбільш широко охоплені всі можливі вогнища інфекції, а також там, де є підозра поширення інфекції COVID.

 

Ми працюємо у посиленому режимі.

 

Наші лабораторні центри на сьогодні готові вже проводити понад 600 обстежень ПЛР-діагностики за добу. Але й це – не межа.

 

Сьогодні під час селектору з прем’єр-міністром ми доповідали, що ми можемо збільшувати потужності для забезпечення обстежень.

На сьогодні в області уже перевірили понад 9,5 тисяч зразків. 

Нагадаємо, збільшити кількість ПЛР-досліджень на Рівненщині доручив й міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час свого нещодавнього візиту. Адже урядовець стурбований кількістю хворих на COVID-19 на Рівненщині.

Наразі у Центрі громадського здоров'я в наявності системи для проведення 3 тисяч тестів, ще стільки ж очікують отримати найближчим часом.

 

Однак, вважають фахівці, цього може бути недостатньо, щоб наростити обсяг проведених досліджень.

Тож керівництво області планує не лише закупити більше тест-систем, а й придбати необхідне обладнання, повідомляла пресслужба обласної ради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень