Міністр стурбований кількістю хворих на COVID-19 на Рівненщині (ФОТО)

Та хворих багато, бо в області проводять багато тестувань, кажуть у центрі громадського здоров'я

А ви ще пам’ятали про те, що ми на карантині?

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов стурбований статистикою щодо кількості хворих на COVID-19 в нашій області, а це вже понад тисяча. Про це йдеться у повідомленні пресслужби обласної ради.

Напередодні посадовець перебував з візитом на Рівненщині. В обласній державній адміністрації відбулася нарада з керівництвом краю. Тож урядовець доручив збільшити кількість ПЛР-досліджень на Рівненщині.

Фото: пресслужба облради

Водночас, за словами керівниці Центру громадського здоров’я Рівненської обласної ради Олени Гандзюк, Рівненщина – одна з тих областей, де проводять найбільше ПЛР-досліджень, а саме до пів тисячі обстежень за добу.

Фото: пресслужба облради

Саме з цим фахівці пов’язують такі високі показники щодо захворюваності.

 

І вони надалі можуть зростати, адже після того, як уряд дозволив медзакладам відновити планові операції, з'явилася необхідність збільшити кількість таких тестів.

 

Крім того, сьогодні активізували роботу з обстеження працівників прикордонної служби та вивчається питання обстежень тих, хто перебуває у місцях позбавлення волі.

За кошти обласної програми протидії поширенню коронавірусу понад 2,6 млн грн спрямували на закупівлю ПЛР-тестів. Наразі в Центрі громадського здоров'я в наявності системи для проведення 3 тисяч тестів, ще стільки ж очікується отримати найближчим часом.

Однак, вважають фахівці, цього може бути недостатньо, щоб наростити обсяг проведених досліджень.

 

Тож керівництво області планує не лише закупити більше тест-систем, а й придбати необхідне обладнання.

Під час наради обговорили також питання кількості медпрацівників, у яких діагностували COVID. На сьогодні в області 230 таких хворих, однак їх кількість зменшується.

Фото: пресслужба облради

Триматимуть під контролем і питання виплати підвищених окладів тим медикам, котрі лікують пацієнтів з коронавірусом, передусім в Рівненській центральній міській лікарні та Сарненській ЦРЛ.

Також урядовець доручив посилити контроль за роботою закладів, які визначені для обсервації.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень