Рівне - одне з найбільш україномовних міст держави

Такі результати третього всеукраїнського муніципального опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у 22 обласних центрах держави, а також містах Маріуполь та Сєвєродонецьк

Усього було опитано понад 19 тисяч людей. 

Коментує результати опитування інформаційний аналітик, депутат міськради Рівного Назарій Поліщук:

Українська мова вдома домінує у населення 12 міст. Серед них на першому місці - Тернопiль, де українською вдома розмовляють 97% мешканців, на другому - Івано-Франківськ з 95%. Далі йде Луцьк - 92% , Львів - 89%. У п'ятірку міст з переважанням української мови в побуті ввійшло і Рівне. Нею розмовляють 88% мешканців.


Найбільша частка населення, яке розмовляє російсько мовою, у Марiуполі - 90%, Одесі - 84%, Сєвєродонецьку та Харкові -по 78%, Миколаєві та Дніпрі - по 66%. 

 

У Сумах - 69%, Кропивницькому - 40% та м.Києві - 36%, - найбільша частка населення, яке рівною мірою розмовляє українською та російською мовами.

Назарій Поліщук також надав Радіо Трек інфографіку результатів опитування: 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень