Рішення про зупинення робіт на Макарова оскаржуватимуть у суді

В УКБ не погоджуються з висновками інспекторів ДАБІ

Будівництво доріг на Макарова та Шухевича наказали зупинити. Інспектори обласної ДАБІ начебто виявили порушення в процесі роботи. А саме – інженер технагляду має не ту категорію, аби контролювати будівництво дороги. Докладніше розповідає начальник обласної архітектурно-будівельної інспекції Ігор Мічуда:

Інженер технагляду по вказаному об’єкту не відповідає кваліфікаційним вимогам. Має категорію інженерів технагляду та спеціалізацію – технічний нагляд за будівництвом. А має бути спеціалізований по СС 2 по дорогам. Відповідно їм наданий припис на даний момент про усунення порушень до 31.01.

Тож УКБ і УЖКГ мають знайти відповідних спеціалістів. Міське ДАБК своєю чергою має перевірити якість робіт.

Управління капітального будівництва, яке стежить за роботами на Макарова, офіційно досі не отримало рішення про зупинення робіт. Начальник управління Сергій Кушнір каже, що дізнався про висновки інспекторів ДАБІ зі сторінки Ігоря Мічуди, де той виклав фото документа у Facebook. З його змістом в управлінні не погоджуються, розповідає Сергій Кушнір:

На нашу думку, це не зовсім правильно. Тільки розрили перехрестя, вирішили це все зупинити. Будівництво дороги комунальної – це також споруда. Інженер мав право технічного нагляду за спорудами. Мені дивно, чому з ДАБІ до нас не телефонували і нічого не питали.

Тож на думку чиновника інженер нагляду мав право контролювати будівництво дороги в місті. Кваліфікація нагляду за автомобільними дорогами, яку вимагало ДАБІ, наче стосується лише міжміських і доріг загальнодержавного значення. Утім роботи на Макарова призупинили ще на вихідних.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: Макарова
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень