Риби вміють розмовляти! Переважно про їжу і… ceкс

Несподівано

Про що розмовляють риби? Про їжу та ceкс! Вони роблять це протягом 155 мільйонів років і набагато частіше, ніж вважається. Таке з'ясували вчені з Корнелльського університету, пише Science Daily. Науковці кажуть:

Давно відомо, що деякі риби видають звуки. Але вони завжди сприймалися як рідкість. Ми захотіли дізнатися, чи справді йдеться про поодинокі випадки, чи ж риби – ті ще базікали.

Виявилося, що за допомогою звуків спілкуються або мають таку можливість 2/3 всіх видів риб. Причому акустична комунікація настільки важлива для риб, що їхнє звучання за мільйони років еволюціонувало 33 рази!

Переважно риби обговорюють одна з одною своє місце розташування, захищають за допомогою звуку свою їжу та територію або намагаються спокусити партнера. 

У своїй роботі вчені використовували аудіозаписи зі звуками риб, наукові статті, що їх описують, та дані про анатомічні особливості. Науковці додають:

Риб нелегко почути, але в них теж є голоси! Втім, наука в основному зосереджена на китах та дельфінах, коли йдеться про підводну акустичну комунікацію.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень