РФ готує новий наступ на 4 області: куди направлять 100-тисячний «кулак»?

Полковник розповів усі подробиці

Росія може готуватися до проведення масштабного наступу влітку 2024 року. Для цього вона формує нове велике угрупування військ чисельністю понад 100 тисяч солдатів.

Про це розповів льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ та військовий експерт Роман Світан в ефірі «24 каналу».

За його словами, план воєнних дій Росії визначений у їхній конституції, яка включає чотири області України: Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську та Автономну Республіку Крим.

Тому окупанти будуть намагатися зайти на адміністративні кордони цих регіонів, рухаючись з Луганської області до Донецької та Запорізької, а потім до Херсонської.

- Виконати це додатковим 100 тисячним угрупованням неможливо, - наголосив він.

Росія може кинути військо на Луганську область, щоб витіснити ЗСУ за річку Оскіл та Сіверський Донець. В такому випадку ворог захопить Луганську та навіть частину Харківської області, проте за умови, що 100 тисяч солдатів виживуть і не стануть заміною ліквідованим окупантам.

Світан зазначив, що у росіян виникає нова проблема - вони не мають достатньої кількості військ, щоб закрити фронт вздовж російсько-українського кордону. З боку України він проходить через Чернігівщину, Сумщину та Харківщину, а з боку Росії - Брянщину, Курщину та Бєлгородщину.

- Російські добровольчі формування – легіон «Свобода Росії», РДК та «Сибірський батальйон» – напередодні виборів президента Росії розпочали операцію на території Бєлгородської та Курської областей. Їхня мета – зірвати новий наступ російської армії, - зауважив полковник.

Світан запевнив, що навіть з урахуванням 100-тисячного угруповання, росіяни не зможуть закрити додаткові 500 кілометрів вздовж трьох областей. Ймовірно, частину війська, яку зараз готують у Росії, розгорнуть на майбутній лінії фронту.

- Для нас це дуже вигідно. Ми розтягнемо фронт та спробуємо його розвернути: з напрямку Захід – Схід, тобто Херсон – Куп'янськ на Північ – Південь, тобто Чернігівщина – Харківщина. Таке завдання перед нами стоїть.

 

Ми його виконуємо. Нам допомагають національні формування тих держав Росії, на які вона буде розпадатися, - розповів експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень