Революція: припаркувати машину у Рівному можна онлайн

Інноваційне розв'язання болючої проблеми міста запропонували студенти

Напередодні у Рівному презентували  рішення, що може регулювати діяльність відкритих і закритих паркінгів у Рівному.

Шестеро рівненських студентів, учасники програми RenomeLab, анонсували власний продукт «єПарковка». Їх об'єднала ідея робити своє місто кращим: 

За останні роки в нашому місті кількість авто різко зросла. Розмістити його у центральній частині стало важко, а іноді й неможливо. Водії паркуються хаотично, не відчувають за це відповідальності, адже рідко отримують штрафи. Як наслідок, маємо нові затори, ДТП, нераціональне використання пального і власного часу.

єПарковка - це єдина екосистема узбічних та закритих паркінгів. Вільні місця фіксуватиме спеціальна система, діятиме відеоспостереження з розпізнавання автомобільних номерів та водія. Розрахунок здійснюватиметься через мобільний додаток або ж на місці у паркоматі. 

За підрахунками розробників, при вартості паркомісця 15 грн/год з паркінгу на 35 місць щомісяця до бюджету Рівного могли б надходити додаткові 126 000 гривень. Окрім цього, місто отримало б впорядковане паркування, нові робочі місця та єдину прозору систему паркінгів.  

За допомогою єПарковка власники закритих паркінгів легко здаватимуть свої слоти в оренду та отримають доступ до готового програмного рішення, що автоматизує всі процеси. Водії зможуть знайти вільне місце та отримати детальну схему проїзду до нього.

Рішення викликало інтерес у представників Муніципальної варти Рівного. Аналоги такої системи працюють у багатьох країнах Європи, зокрема у Франції, Польщі, Німеччині тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень