Революція Гідності: чим стала вона для жителів Рівненщини (ОПИТУВАННЯ)

Оцінка через сім років

З нагоди Дня Гідності і Свободи ми задали у соцмережі Фейсбук запитання жителям Рівненщини:

Чи пам'ятаєте ви початок Революції Гідності?

Як це було конкретно для вас?

Чи змінила вас революція?

Чи змінила життя країни на краще?

 

Отримали чимало відповідей. Більшість з них була сповнена песимізму.

Мовляв, жити стало гірше, процвітає корупція, українці виїжджають на закордонні заробітки.

 

Одні шкодували, що не виїхали тоді з країни, інші писали, що жаль життів, особливо молодих, даремно загублених на Майдані.

Але були і такі відповіді:

Fedash Olena Я була вагітна, й плакала весь час. Дитина в мене - дитя майданового часу та початку війни, я це буду все життя пам'ятати. Це героїзм, який я бачила на свої очі.

Catherina Kovalchuk Майдан стояв за наше право бути частиною європейського суспільства. Тільки не всім підходить це суспільство. Кожен робить свій вибір. Рабом родився - рабом і вмреш. P.S. Недаремно Мойсей водив 40 років.

Iryna Pihovych Якби не Майдан, то були б ми зараз малоросскою губернією балалайстану. Або як мінімум так, як зараз в Білорусі.

Михайло Ворончук До таких речей ставлюсь скептично. Але Україна після Майдану приємно дивує. Для тих хто хоче щоб «забрали всю зарплату в діпутатів і віддали пінсіонєрам», звичайно, добре уже ніколи не буде, тому і тотальне розчарування і "Вітя, прасті!

Руслана Тильчук Може і зміни стали і не найкращі. Але, як казав покійний Андрій Кузьменко, «я побачив реальний страх наших політиків. Вони боялися того майдану, той розлючений народ, який вони довели. Народ повстав проти режиму». Тому їм варто було б нагадати, але вони людей, щоб не повстали знову «обременили» ярмом-карантином з обмеженими можливостями збиратися і об'єднуватися.

Виолетта Трубицкая Була з початку і до закінчення Революції Гідності волонтером. Маю декілька фото, український прапор , який витримав чорний дим шин, прощання з Героями Небесної сотні, мої сльози, дощ, сніг. Також маю білоруський прапор, який подарував мені Михайло Жизневський, а я йому - наш український, білу медичну каску, декілька штук інформаційної літератури, листівки , газети ... і страшенний біль, смуток в душі, в серці, велике розчарування, обурення.

Згадувати, поновлювати весь той жах заново не хочу , бо дуже довго не могла побороти безсоння, психічну душевну травму, прощання з загиблими, байдужість до Євромайданівців наших нардепів з Рівненщини…

Багато можу розповісти про нашу участь в Революції Гідності, але зрозуміла, що це давно нікого не цікавить, бо люди, які випадково опинилися при владі, переймаються лише кар‘єрою, нечесним матеріальним збагаченням і придбанням на халяву нерухомості.Вони роль «патріотів» зіграли справно і отримали від неї хороший зиск, а об справжніх патріотів України витерли свої брудні ноги!!!

Сергій Шкуратюк 1.ЧИ ПАМ'ЯТАЄТЕ ВИ ПОЧАТОК РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ? Так. Все розпочалося за класикою - з провокації.

2.Як це було конкретно для вас? Чергове сподівання, що це змінить устрій, розвиток та взаємовідносини в країні.

3.Чи змінила вас революція? Звичайно - став переконаним песимістом!!! Вчергове пересвідчився в ницості, лицемірстві та переважанні власних хватальних рефлексії у більшості тих виродків, котрі стояли на «сцені майдану» та в подальшому фактично «витерли ноги» об сподівання та надії всых тих учасників, а особливо жертв тих подій!!!

4.Чи змінилось життя в країні на краще? Ну, як у кого!!! Всі ті «блага», що були здобуті, створені попередніми поколіннями непомітно перейшли, а на дещо був запущений остаточний механізм переходу в руки тих, хто беспосередньо «підігрівав» всі ці події.  Ніхто ж не збирався міняти раціон бананів!

Таня Дробот Що стосується фінансово-економічної складової, то мені і моїм рідним та знайомим стало жити гірше. Більшість з них ( 15-18 людей виїхали за кордон, адже заробити достойні гроші в Україні практично неможливо. Хоча до Революції Гідності, всі вони працювали в Україні.

Що стосується інших аспектів нашого життя, то по деяких критеріях нічого не змінилося (залишилося так, як було до РГ), а по деяких стало гірше. Ми сподівалися, що після того, як на майдані пролилась кров, в країні настануть кардинальні зміни. Але відбулася лише зміна керівництва країни, яка, практично, не принесла позитивних перетворень.

Ми чекали, що в Україні будуть проведені реформи, які встановлять верховенство права. Але цього не відбулося. Практично всі судді приймають рішення за гроші, як при Януковичу.

Ми чекали реформи системи охорони здоров«я. Але все закінчилося введенням сімейних лікарів, а за лікування як платили лікарям, так і далі платимо. А хто не має грошей, той вмирає.

Продажні менти як були при януковичу, так всі і залишилися в силових структурах. Єдиний позитив від реформи патрульної поліції, хоч є кого викликати, якщо чоловік нап»ється і б"є дружину.

З державного бюджету як крали при Януковичу, так і крадуть і ніхто ще не сів за грати. 

 

Olexsa Nutwok Майдан змінив ВСЕ!! Змінив і налякав не лише запорєбрік, а і єврогомоколгосп.. Майдан, це явище, якого Світ не бачив століття! Майдан, це приклад звитяги, мужності, та приклад боротьби!!! Той, хто не розуміє головних здобутків Майдану, приречений існувати рабом.

Сергій Серіков Революція Гідності-найкрутіша річ, яку будь-коли бачив. Завдяки цьому народилася сучасна Українська нація. Шлункам не зрозуміти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень