Рецепт найсмачнішої борщової заправки на зиму
Готувати борщ можна швидко
Дуже зручно взимку баночку маленьку відкрити – і борщик за пів години готовий! Можна вегетаріанський, можна на бульйоні, можна на тушкованому м'ясі – взагалі хвилинна справа!
Інгредієнти:
буряк - 3 кг;
морква - 1 кг;
цибуля ріпчаста -1 кг;
перець солодкий - 1 кг;
помідори - 1 кг;
1 стакан - цукру;
3 ст. л. - солі;
1 стакан - олії;
125 мл (половина тонкого склянки) - оцту 9%.
Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:
– цибулю порізати напів- або чвертькільцями;
– буряк натерти на великій тертці;
– так само натерти і моркву;
– перець порізати тонкою соломкою.
– помідори напівкружечками.
Додати сіль, цукор, оцет, олію. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь збільшити і варити 25 хвилин. Розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.
Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і додаєте бурякову заправу. Хвилин через 7-10 борщик готовий! В кінці можна додати часничок прямо в каструльку і побільше зелені і сметани.
Виходить близько 12 банок по 0,5 л.
Смачної вам зими!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ