Останки чоловіка, якого шукали 4 роки, відкопали у лісопосадці (ФОТО/ВІДЕО)

Син зловмисника, який допоміг сховати тіло, не відповідатиме перед законом

Втративши зв’язок із рідним братом, 1 квітня 2016 року 39-річна дубенчанка звернулася із заявою до поліції. Жінка просила допомогти встановити його місце знаходження, зазначивши, що 41-річний чоловік не був офіційно зареєстрований за жодною адресою і у 2015 році проживав у Рівному.

Тоді поліцейські розпочали досудове розслідування - за фактом умисного вбивства. У результаті тривалих розшукових заходів вдалося встановити хронологію тогочасних подій та осіб, причетних до злочину.

Більше про те, як розвивалися події, розповів заступник начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков:

Оперативники управління карного розшуку з’ясували, що 19 серпня 2015 року зниклий приїхав у гості до 53-річного жителя Дубровиці. Під час застілля між ними виник конфлікт, у ході якого господар вдарив гостя ножем. Отримані тілесні ушкодження виявилися несумісні з життям - житель Дубна помер на місці події. Аби приховати злочин, батько із сином закопали тіло загиблого неподалік від будинку - у лісових хащах. Увесь цей час обоє приховували скоєне.

Однак через два роки на сході України загинув і сам зловмисник, а його 26-річний син після наведення беззаперечних доказів, зізнався в усьому і погодився показати орієнтовне місце, де вони з батьком закопали тіло.

Як зазначив Сергій Волков, два дні поліцейські за участі місцевих жителів, які погодилися допомогти, перекопували місцевість. До пошуків залучили й екскаватор.

Учора близько 16:00 поліцейські натрапили на череп людини. Згодом за участю слідчих та криміналістів слідчого управління вдалося знайти рештки скелету загиблого, які у межах кримінального провадження скеровуватимуть для проведення експертизи, зокрема і судово-генетичної.

 

Варто зазначити, що відповідно до ч. 2 ст. 396 КК України

кримінальній відповідальності за заздалегідь необіцяне приховування злочину не підлягають члени сім'ї чи близькі родичі особи, яка вчинила злочин, коло яких визначається законом.

Тобто, 26-річний житель Дубровиці покарання не нестиме.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень