Реаніматолог відправив інтерна у реанімацію: у Рівному жінка померла після планової операції (ФОТО/ВІДЕО)

Звичайна операція з видалення щитоподібної залози, обернулося трагедією

Лікаря обласної лікарні Рівного підозрюють у недбалості, яка призвела до смерті 39-річної жінки.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури 55-річному лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, - повідомляє пресслужба прокуратури Рівненщини.

Трагедія сталася у 2020-у році

39-річній жінці зробили планову операцію на щитоподібній залозі, а за кілька годин пацієнтка почала задихатися, серце зупинилося, жінка впала в кому і померла. Двоє дітей лишилися без матері. Родичі кажуть - винні медики, бо ті не квапилися надавати допомогу.

Після планової операції усі аналізи Наталі були в нормі. Оперативне втручання, кажуть, також минуло добре. Та за кілька годин жінка написала повідомлення матері, що їй стає зле.

— 20 година 53 хвилини вона пише смску: "Мене починає душити«. Я їй відписую, що »доця покажи цю смску лікарям". Вони прийшли і сказали, у всіх так буває і пішли, - розповідала матір померлої Валентина Кардаш журналістам ТСН.

Та ставало ще гірше, кажуть родичі. За годину сусіди по палаті почали кликати на допомогу. Прибігли лише медсестри.

Рідні кажуть, що з реанімації скерували жінку-інтерна, але та нічого не робила. Про це їм розповіли дівчата, які були в палаті. Однак зрештою, кажуть, лікар таки прийшов і інкубував Наталю.

— Прийшов через 15 хвилин після інтерна, інтерн прийшов через 5, він - ще через 15, в розвалочку, - переповідає матір жінки. 

Згодом виявилось, що в Наталі сталась зупинка серця, була клінічна смерть. Вона впала у кому. Її чоловік Сергій Лукащик каже, що в жінки був дуже сильний набряк мозку, вона дихала тільки через апарат ШВЛ. 

За 13 днів, не приходячи до тями, Наталя померла. Дружина б жила, певен Сергій, якби лікар з реанімації своєчасно надав допомогу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень