«Реалізовуйте суспільно значимі проекти», - Кульчинська про зміни щодо громадського бюджету

З громадського бюджету Рівного хочуть фінансувати лише інфраструктурні проекти

Галина Кульчинська. Фото - Рівне вечірнє

Фінансування фестивалів та концертів із переліку тих, які претендують на фінансування з громадського бюджету, варто виключити. Про це на засіданні бюджетної комісії Рівнеради заявила заступник міського голови Галина Кульчинська.

Поки рівненські чиновники лише пропонують прописати у положенні про громадський бюджет певні обмеження.

 

Не змінюватиметься лише загальна сума громадського бюджету, а це 10 млн гривень.

Cвою пропозицію Галина Кульчиснька пояснила так:

Подивіться на Тернопіль. Є 10 млн гривень, і є десять серйозних проектів. По мільйону кожен, які мають якусь суспільну значимість. Там і для новонароджених щось купували, фонтани ставили, сквери будували, якісь вело доріжки робили. Там так вирішила місцева влада.

У Старому парку Тернополя встановили спортивний та дитячий майданчики, а також провели реконструкцію пішохідних доріжок. Придбали та встановили дитячі майданчики в рамках реалізації проекту «Громадського бюджету». На проект було передбачено 99 тисяч грн.

Всі інше проекти схожі це замилювання очей. Подивіться на ті кошториси, які потім випливають із проектів наших. Якщо добереться КРУ чи якийсь правильний правоохоронний орган то розпорядники коштів, а це в основному управління, матимуть проблеми.

Зауважимо, що зміни до положення про громадський бюджет, які розглядали на бюджетній комісії Рівнеради, не остаточні. 

Поки відомо, що зміни стосуватимуться віку авторів проектів та шляхів голосування. Чиновники хочуть, щоб автори краще рекламували свої проекти. Також прийом проектів на конкурс почнуть раніше, щоб вистачило часу для його реалізації у тому році.

Розглядатимуть заявки так само 45 днів.

Про остаточні зміни до положення про громадський бюджет на 2018 рік стане відомо на сесії Рівнеради, яка запланована на 22 березня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень