Ранній урожай огірків — це дуже просто: перевірений роками спосіб висадки

Перший смачний врожай буде вже у травні

Є досить простий, але перевірений спосіб посадки огірків для раннього врожаю. Відразу відзначимо, що якщо ви хочете їсти домашні огірочки вже у травні, то висадити їх необхідно у другій половині березня — першій половині квітня!

Насамперед, звісно ж, готуємо ґрунт. Він може бути як магазинний, так і «саморобний» — з домашнім перегноєм. Також на свій розсуд варто додати у ґрунт вермикуліт і перліт.

Ще один дуже важливий момент, який потрібно враховувати під час посадки для раннього врожаю — при перевалці у жодному разі не можна пошкоджувати коріння, інакше вся ідея може легко обернутися прахом, а кущик захворіти і навіть загинути.

 

Уникнути пошкодження допоможе висадка в пакетах: при перевалці ви просто розрізаєте пакет і звільняєте коріння.

Оскільки огірки не люблять зайвої вологи, у пакетах обов'язково треба зробити дренажні отвори.

Отже, в пакети насипаємо приблизно по 1,5 л підготовленого ґрунту. Потім зволожуємо його теплою (але не вище 30 градусів) водою, щоб відразу прогріти землю.

У воду при цьому можна додати добрива, в т.ч. і для обробки ґрунту.

Далі, як зазвичай, робимо в землі невелике поглиблення і висаджуємо насіння. Щодо насіння, то для раннього врожаю потрібно вибирати насіння в описі якого присутні слова «дуже ранній» «супер» і «понад»

Тепер до появи сходів пакетики закриваємо, але не зав'язуємо, прибираємо їх до батареї, під лампу чи на вікно. Час від часу пакетики варто провітрювати.

Коли сходи з'явилися, починаємо поступово опускати сам пакет, потроху — приблизно протягом 3-х днів.

До середини квітня рослини найкраще вже перенести у парничок або теплицю — під яскраве сонце. Однак відразу пересаджувати на грядку огірочок не варто, адже земля ще холодна. Найкраще буде пересадити їх в мішки побільше, а тоді — у травні — вже у ґрунт.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень