Раніше було не так: Чому першим днем ​​тижня став понеділок

Що було до цього

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Мало хто знає, але протягом тривалого часу першим днем тижня був не понеділок. Це «ноу-хау» запровадили в СРСР, повідомляє видання Телеграф.

В Японії, в США, на Русі першим днем тижня була неділя. Порядок днів тижня у християнстві сягає давньоєврейської традиції: неділя була першим днем створення світу Богом, а субота — останнім, сьомим днем, коли Бог наказав людям відпочивати від праць. У Євангелії від Марка йдеться, що дружини-мироносиці дізналися про воскресіння Ісуса, прийшовши до його труни «дуже рано, в перший день тижня».

В 1940 році сталінський уряд повернувся до робочого тижня, що складається із 7 днів. При цьому неділя була закріплена, як вихідний, а першим робочим днем тижня офіційно став понеділок.

СРСР нібито стала першою країною, в якій офіційно першим днем тижня оголосили понеділок. А 1978 року вже й ООН рекомендувала всім країнам перейти на відлік нового тижня з понеділка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень