Українців відпускатимуть працювати за кордон лише за однієї умови (ФОТО)

«Рабства тут немає» (с)

Президент Володимир Зеленський заявив, що «рабства в Україні немає» й українці можуть працювати за кордоном попри карантин. Однак для цього мають бути певні умови.

- Ми нікому нічого не блокуємо... Ми пояснили, що коли у нас іде карантин, його потрібно дотримуватися, це треба зрозуміти... Ми відпускаємо громадян на ці роботи — при умові, що нам показують копію контракту з людиною на як мінімум три місяці роботи, — цитує брифінг президента на Закарпатті «Укрінформ».

Водночас він додав, що так Україна намагається піклуватися про своїх громадян.

За словами Зеленського,

«коли країна, яка зв'язується з нами по дипломатичних зв'язках, бере на себе зобов'язання забезпечити наших громадян житлом, медичною страховкою - ми можемо бути впевнені, що якщо щось із нашим громадянином відбудеться, його не викинуть на вулицю».

Глава держави також розповів, що заявки на рейси для українських робітників надіслали вже декілька країн. Зокрема Німеччина, Італія, Фінляндія та Польща.

- Хочете працювати за кордоном — будь ласка, рабства в Україні немає, — відзначив Володимир Зеленський, одним з передвиборчих гасел якого було повернення українців з заробітків на Батьківщину.

Раніше про умову мінімум тримісячних контрактів для виїзду за кордон говорив прем'єр Денис Шмигаль.

У квітні українська влада дев'ять годин не випускала літак з українськими працівниками до Британії. Після цього Денис Шмигаль обговорив це питання з послами ЄС і США.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень