Словаччина, Чехія, Польща, Німеччина вимагають терміново повернути заробітчан (ФОТО)

Україна знову має піти на поступки?

Європейські партнери України просять Київ сприяти поверненню евакуйованих українців найближчим часом.

Про це повідомляє ГЛАВКОМ

Держави, які були головним ринком праці для наших заробітчан до карантину, активно ведуть перемовини про повернення українців.

За інформацією голови Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, у число таких країн входять Словаччина, Чехія, Польща, Німеччина, Фінляндія.
 

До останньої, як повідомляв «Главком», минулого тижня вирушив перший чартер з 200 українцями, які працюватимуть у сільському господарстві. За даними експерта, інші країни також активно зараз займаються організацією чартерів та оформленням документів для українців.

Василь Воскобойник робить припущення, що найближчим часом відкриються візові центри або ж самі країни, в яких раніше працювали українці, дозволять заїжджати нашим громадянам на роботу на особливих умовах.

Фахівець вважає, що після карантину глобальний ринок праці набуде більш регіональних рис. Але ця зміна лише на користь українцям, попит на яких значно виросте.

Зросте також і кількість людей, які шукатимуть роботу за кордоном, адже економіка в Україні не запропонує їм потрібних доходів.

 

Наприклад, година праці на полі у Фінляндії для працівника з України складає 8 євро за годину, а у Німеччині українці можуть розраховувати на місячну зарплату 2-2,5 тис. євро. «Отже, трудова міграція буде збільшуватись», – робить висновок Воскобойник в ефірі каналу 1+1.

Однак, все це лише за умови, якщо Україна й далі виконуватиме вимоги МВФ й не інвестуватиме інтенсивно – в розвиток власної економіки та інфраструктурні проєкти.

Якщо економічна політика попередніх років не зміниться, то українцям роботи в Україні, безперечно, не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень