Пундики-мундики та фіґлі-міґлі: що означають ці слова в українській мові?

Пояснення мовознавця

Багато хто міг чути такі слова, як «пундики», але не усі знають, що насправді позначають ці слова. Про те, яке значення має це слово, розповів мовознавець Олександр Авраменко в ефірі «1+1».

За його словами, пундик – це рід печива або пиріжків. Ним також позначають будь-який рід ласощів, смаколиків та просто смачної їжі.

Інколи це слово можна почути у парі зі словом «мундики». У поєднанні ми отримуємо «пундики-мундики» — вислів, який на думку старшого покоління позначає усе те, що не є їжею.

 

Тобто, печиво, чипси, цукерки, бутерброди і тому подібне, – розповів Авраменко.

Є в українській мові й схоже за будовою слово «фіглі-міглі», яке означає витівки, хитрощі для досягнення чого-небудь. А ще залицяння, женихання, любовні справи, пригоди та навіть зальоти.

Тож, нехарактерне для української мови слово «шури-мури» краще замінити на стилістично кращий варіант «фіглі-міглі».

- Впустіть у своє життя ці смачні і кумедні слова – «пундики-мундики» і «фіґлі-міґлі». Але не зловживайте тим, що вони означають. Бо, як кажуть, що занадто, то і свині не їдять.

 

Ось і все. Насамкінець лише додам – вивчаймо мову, яку передали нам наші предки, – підсумував Авраменко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень