Призов-2020 на Рівненщині: як відбуватиметься в умовах карантину

Близько 200 призовників вже отримали повістки

Фото ілюстративне, жанрове. "РБК-Україна"

Про цьогорічну призовну кампанію розповів військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко.

Так, перша відправка призовників із Рівненщини до Збройних сил України та інших військових формувань розпочинається вже з понеділка, 15 червня.

Загалом призову з області підлягають близько 500 осіб. Близько половини мають відправитися до ЗСУ, інші - служитимуть у Нацгвардії, Держприкордонслужбі та Державній спецслужбі транспорту.

Валерій Куценко - крайній праворуч

Термін служби складає 18 міс – для осіб, які отримали базову середню освіту, та 12 міс – для тих, хто має вищу освіту, розповів Валерій Куценко:

Ми вперше проводимо призов в умовах таких жорстких карантинних заходів. Ми готові до проведення призову: обласний збірний пункт, досвідчені лікарі, якими укомплектована обласна медична комісія, районні медкомісії вже з 28 травня розпочали роботу з відбору та перевірки стану здоров’я призовників.

 

Близько 200 призовників уже отримали повістки на відправку на 15-17 червня. Але ще раз наголошу: ми проводимо призов в умовах карантинних заходів, тому якщо будуть якісь зміни, ми обов’язково всіх про це повідомимо.

Особливих обмежень щодо перебування на обласному збірному пункті призовників не передбачається, каже військовий комісар краю. Однак зважаючи на пандемію та карантинні обмеження, усіх призовників постараються відправити з пункту протягом двох діб.

Фото ілюстративне, "Суспільне"

Крім того, призовники проходитимуть температурний скринінг і повинні дотримуватися соціальної дистанції, користуватися масками та рукавичками.

А ще – прибувати на збірний пункт вони мають із довідками про відсутність у них коронавірусної хвороби.

Такі довідки робитимуть у районах, зазначив Валерій Куценко.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень