Притулок для бездомних виселили з підвалу будинку у Рівному

Людям запропонували йти до іншого

Притулок для безхатьків, який утримував в підвалі будинку №15 на вулиці Кавказькій у Рівному благодійний фонд «Відвага», 7 липня виселила виконавча служба. Мешканці будинку давно нарікали на небажане сусідство, а благодійний фонд просив не виселяти бездомних або знайти для притулку інше приміщення.

Річ у тім, що строк дії договору оренди фонду «Відвага» з міською радою, якій належить приміщення, закінчився ще у 2013 році, а у 2016-му було рішення суду про виселення. Однак керівник фонду Сано Гукасян просив пожаліти людей і знайти для них інше приміщення. Тож притулок не виселяли.

І ось 7 липня до дверей підвалу прибули працівники виконавчої служби.

Це не соціальний центр, а нежитлове приміщення – підвал. В орендаря було достатньо часу на добровільне виконання рішення суду. Ми повідомили боржнику, що сьогодні відбудеться примусове виселення, якщо не звільнить добровільно. На момент, коли наші працівники зайшли, в приміщенні був охоронець і ще один громадянин, вони вийшли самі. Їм пропонують поселитися до притулку на Жоліо-Кюрі. Умови тут жахливі – цвіль, сирість, запах, грибок на стінах. Я взагалі не знаю, як люди тут жили, -

сказала начальниця Рівненського міськвідділу Державної виконавчої служби Наталі Іщук.

В управлінні комунальною власністю Рівненської міської ради, якій належить приміщення, повідомили, що раніше «Відвазі»  пропонували варіанти переселення притулку, але згоди в цьому питанні з Сано Гукасяном не дійшли, і притулок не переселили, а виселили без надання іншого приміщення.

Підвал площею 289 квадратних метрів повернувся у розпорядження міської ради.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень