Протиповітряна оборона України – як спрацював захист під час масової ракетної атаки

Командування ППО вважає це героїчним вчинком

ФОТО DEFENSE EXPRESS

Цього тижня окупанти випустили по Україні близько 70 ракет. Понад 50 було збито, каже речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Є масований обстріл. З ним бездоганно впоралася протиповітряна оборона. З тими силами та засобами, які є у нас, робити такі результати – це геройські вчинки всіх захисників неба, – каже Юрій Ігнат.

За його словами, українська система ППО – унікальна. Є широкий спектр озброєння та особового складу, залученого до відбиття нападу з повітря:

  • винищувальна авіація;
  • зенітно-ракетні війська;
  • мобільні вогневі групи з ПЗРК по всій території країни.

Якщо ми говоримо про збиття ракет засобами, які мають радіолокаційні системи, тобто радари, то для них питання погоди не стоїть. Однак, коли говоримо про візуальний контакт із ціллю, тоді погодні умови будуть впливати, – пояснив Ігнат.

23 листопада РФ атакувала Україну ракетами морського та авіаційного базування.

Було піднято 10 літаків-бомбардувальників Ту-95 з аеродрому Енгельс і з району Каспійського моря. Два типи ракет використовувалася X-101 і X-55. І з двох катерів у Чорному морі було випущено ракети «Калібр», – підкреслив він.

Нагадаємо, 23 листопада Україна збила 51 ракету та 5 «дронів-камікадзе». Наслідки ураження об'єктів критичної інфраструктури в Україні ще ліквідовують.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень