«Просто не встиг»: Охоронець київської поліклініки розповів, чому не відчинив двері людям (ВІДЕО)

Він єдиний, хто визнає свою вину

Колаж наш: ліворуч – Вадим Мошкін, охоронник поліклініки, де сталася трагедія

Охоронець поліклініки у Деснянському районі Києва виявився інтелігентною старшою людиною. Чоловік чесно признався, що намагався, але не встиг після тривоги відкрити двері в будівлю.

Просто йому треба було відкрити два приміщення: окремо – укриття, окремо – двері до самої поліклініки. Перше він зробив, а до других дверей просто не встиг дійти буквально кілька метрів, як його знесло вибуховою хвилею.

Старший чоловік визнає свою провину: на нього просто боляче дивитися:

Укриття розміщене всередині поліклініки, біля якої 1 червня під час обстрілу столиці загинули 2 жінки та 1 дитина, намагаючись потрапити в бомбосховище.

Якщо чесно, то цей старший чоловік не винен, що бігає повільніше, ніж летить кацапський "Іскандер". Якби ж був дозвіл від керівництва ЗАВЖДИ тримати відкритими двері бомбосховища, то взагалі б ніхто не загинув

Під час засідання суду 3 червня охоронець поліклініки Вадим Мошкін розповів, чому укриття, в яке намагались потрапити люди під час повітряної тривоги, було зачинене.

За словами Вадима Мошкіна, до бомбосховища ведуть 2 дверей: в хол поліклініки та безпосередньо в укриття, до якого потрібно дістатися повз приміщення.

 

Чоловік розповів, що коли пролунав сигнал повітряної тривоги, то він відкрив двері в укриття та пішов далі коридором відкривати двері поліклініки, щоб впустити людей, але просто не встиг.

Мошкін зізнався, що йому забракувало часу, бо «все трапилось дуже швидко».

- Пролунала тривога, я взяв ключі, нікого ще поки не було. Я взяв ключі та пішов по коридору, щоб відкрити бомбосховище.

 

Увімкнув світло, відкрив двері в бомбосховище. Почали стукати люди, я пішов відчиняти, але не дійшов.

 

Я дійшов до реєстратури й мене збило з ніг,– сказав Мошкін.

Охоронець зазначив, що не дивився на годинник і тому не може сказати точно, скільки часу минуло від оголошення повітряної тривоги та вибуху. За його припущенням, близько 5 хвилин.

Він додав, що під час вибуху його відкинуло вибуховою хвилею по коридору й зверху посипались уламки. Згодом він побіг надавати людям допомогу та викликав «швидку».

Вхід до поліклініки. Саме тут були двері, що їх не встиг відкрити охоронець

Охоронцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави.

Його дії кваліфікували за частиною 3 статті 135 КК України – залишення у небезпеці, що призвело до смерті людей. За цією статтею йому загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років.

Керівник поліклініки та його заступники свою провину заперечують.

 

Вони заявляють, що укриття «цілодобово та нормально» працювало, а двері до поліклініки не відкрив саме охоронець.

Поліклініка, в двір якої прилетів "Іскандер"

Керівник клініки Олег Шугалевич каже, що винен охоронець, його заступник з технічних питань Василь Лесик теж свою провину заперечує, а заступниця директор Ірина Алексєнко взагалі заявила, що робота укриття взагалі не входила в її обов'язки.

Довідково:

Директору та його заступникам призначили цілодобовий домашній арешт на два місяці. Їх підозрюють у службовій недбалості (частина 2 статті 367 КК України). Якщо їх визнають винними, їм загрожує ув'язнення від 2 до 5 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень