Прокурори – не задоволені. Через суд над очільником рівненської «екстренки»

Про відсторонення клопотала прокуратура

Головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги Андрія Бортніка не відсторонили від посади. Клопотала про це Рівненська обласна прокуратура. Розгляд відбувся 17 лютого в Рівненському міському суді. Про це повідомляє Суспільне.

Суд відмовив у задоволені клопотання прокурора й Андрія Бортніка не відсторонили від посади. Прокурор Рівненської обласної прокуратури Андрій Войтюк повідомив, що 17 лютого оголосили неповний текст рішення.

 - Його буде вивчено на предмет законності й обґрунтованості цього рішення і подальше питання буде стояти щодо його оскарження в апеляційному порядку. У п'ятиденний термін буде прийняте рішення щодо можливості оскарження судового рішення, – зазначив Андрій Войтюк.

Захисник медика Андрій Колесник пояснив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні сторона обвинувачення вже завершила.

 - Хоча ми подали клопотання про призначення експертизи з посиланням на документи, які, ми вважаємо, обґрунтовують саме нашу позицію. Фактично, в суді вже буде вирішуватись питання про призначення цієї експертизи, або не призначення.

 

Основним доказом по цій справі є економічна експертиза, яка була проведена без нашої участі, нас про це не повідомляли, не дали можливості поставити ті питання, які ми хотіли.

 

По суті, ми не мали ніякої можливості оскаржити дану експертизу, або призначити свою, – коментує Андрій Колесник.

Аби розв'язати це питання захист Андрія Бортніка звернувся до суду. Дату слухання ще не призначили.

14 січня Андрію Бортніку міський суд обрав запобіжний захід – особисте зобов'язання до 10 березня 2022 року.

Нагадаємо, на початку січня головному лікарю «екстренки» повідомили про підозру в зловживанні службовим становищем. У прокураторі заявили, що посадовець призначив премії з «ковідного» фонду працівникам, які нібито не залучались для надання меддопомоги пацієнтам з COVID-19.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень