Проєкти, які не відповідають будівельним нормам щодо інклюзивності, не будуть затверджувати в Україні

Про це повідомили у Рівненській ОДА

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Проблеми з доступністю будівель для маломобільних груп населення беруть свій початок ще із радянських часів. Адже саме у той період в Україні й збудували переважну більшість лікарень, багатоповерхівок та інших будівель, які не обладнані пандусами. 

Переважна більшість громадських будівель в Україні не є доступними для маломобільних груп людей. І за роки незалежності активних дій, пов’язаних з можливістю доступу людей з обмеженими можливостями до соціальних об’єктів, лікарень, житлових будинків не було зроблено, – зауважив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Посадовець зауважив, що боротьбу з недоступністю до будівель для маломобільних груп населення в Україні розпочнуть з Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 року.

Згідно з програмою усі будівлі, які будують зараз або ж будуть зводити надалі повинні бути доступними для маломобільних людей. Якщо ж під час проєктування будівель не буде врахована інклюзивність, то такі проєкти не затверджуватимуть.

Тим часом інклюзивність житлових будинків та інших будівель, які вже існують, є зоною відповідальності органів місцевої влади.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень