Прогулянка лише в наморднику та з прибиранням за своїм улюбленцем: нові правила вигулу тварин

Штрафи за порушення зросли

В Україні 9 листопада набув чинності закон щодо імплементації деяких положень європейського законодавства у сфері охорони тваринного та рослинного світу.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Документ передбачає, зокрема, збільшення штрафів за вигул собак та котів без повідків і намордників.

Щоправда, це стосується лише тих порід, що внесені до Переліку небезпечних порід собак.

Водночас каратиметься штрафом неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулювання у спеціально відведених для цього місцях).

"Собачий" туалет. Подібний є і в Рівному, на Лебединці

Такі дії тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн. Для посадових осіб покарання передбачає попередження або штраф від 340 до 850 грн.

Якщо таке порушення здійснюється повторно впродовж року, то штраф для фізичної особи збільшується до 340-510 грн, для посадової - до 510-1020 грн.

При цьому, якщо порушення супроводжується заподіянням шкоди здоров'ю людини або його майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 грн з конфіскацією тварини, посадовцям - від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини.

Також, згідно з законом, тварину вилучатимуть у випадку жорстокого поводження з нею.

Варто зауважити, що до повноважень місцевої влади у сфері охорони тварин від жорсткого поводження віднесли і забезпечення заборони пересувних звіринців, зоопарків, виставок диких тварин тощо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень