Програмуєте на бідність і злидні: Три заборонені фрази, які НЕ можна казати дитині

Ці вислови стають причиною нереалізованості дітей

«У нас немає грошей»

Перша фраза, від якої краще відмовитися, тому що вона має багато сенсів. З одного боку, ви можете мати на увазі відсутність потрібної суми, а не «дірку» в бюджеті. З іншого - натякати дитині, що не можете оплатити її забаганки, позаяк є більш пріоритетні витрати. У будь-якому випадку, дитячий мозок сприймає фразу: «У нас немає грошей» взагалі не так, як ваш.

Якщо дитина постійно чує, що у батьків немає грошей, вона починає думати, що без них отримати бажане неможливо. А раз така ситуація у дорослих людей, на яких дитина розраховує, значить, про неї саму і говорити не варто. З такого виростають невпевнені в собі хлопчики й дівчатка, які не вміють домагатися бажаного, і все життя переконують себе, що життя в нужді - це нормально для них.

«Неможливо заробити чесним шляхом»

Як правило, подібні думки озвучуються через нереалізованість самих батьків і звички заздрити іншим. Наприклад, однокласнику вашої дитини купили дуже дорогу іграшку, а ви таку придбати не зможете. І відчуваючи провину за неможливість забезпечити бажання сина або дочки, ви починаєте шукати виправдання. Одне з них - спроба зробити висновки про методи заробітку іншого дорослого. 

Якщо ваша дитина постійно чує цю фразу, вона починає думати, що заробити можна тільки так - хитрістю, обманом, а то і крадіжкою. Це серйозно заважає в дорослому житті, в кар'єрі, в самореалізації. Є ризик, що син або дочка навіть не будуть намагатися йти шляхом чесності, а відразу почнуть шукати нелегальні й небезпечні способи заробітку.

«У нас немає багатих в сім'ї - ми завжди так жили»

Така фраза - це відмінний спосіб підрізати дитині крила з самого дитинства. Ви ніби програмуєте її на злидні, пояснюючи, що бідність - це традиція поколінь у вашій родині. Якщо всі жили погано, вважали копійки, значить, потрібно продовжувати в тому ж дусі.

Насправді ваші син або дочка цілком можуть домогтися бажаного і розбагатіти - їх потрібно підтримати, а не переконувати. Не існує ніякої змови мільйонерів, просто якщо у вас не вийшло жити багато - це не означає, що на вашу дитину чекає така ж доля.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень