Продукти, які допоможуть відновити сили після зими

Загальний занепад сил й постійна сонливість. Цього можна позбутися змінивши харчування

З настанням весни чимало людей скаржаться на загальну втому, сонливість й занепад сил. Організм потребує додаткових вітамінів аби відновити сили. 

Якщо людина не мала збалансованого харчування у зимові місяці, то й на весні може відчувати наслідки авітамінозу. Продуктивність мозку знижується, уважність й посидючість значно погіршуються. А через брак вітаміну С людина може стати дратівливою. 

Яких вітамінів браку весною і як їх поповнити

Вітамін C

Цей вітамін відіграє ключову роль у підтримці імунітету. Багата на вітамін С обліпиха, яблука, чорна смородина, капуста, ківі, бобові та цитрусові. 

Вітамін D

Цей вітамін допомагає кальцію засвоюватися в організмі. Він міститься у яєчні жовтці, ікрі, печінці, молоці та маслі, горіхах та риб'ячім жирі. 

Вітамін В1

Цей вітамін бере участь у процесах які відбуваються у нервовій системі. Вітамін виробляє наш кишківник. Але цієї кількості можу бути недостатньо. Запаси можна поповнити споживаючи гречану, рисову або пшеничну кашу. 

Вітамін В2

Це вкрай необхідний вітамін росту, особливо для людей віком до 18 років. Вітамін відповідає за рівень гемоглобіну у крові. Вітам є у рибних продуктах, м'ясі, яйцях, молоці, крупах і дріжджах. Добова доза вітаміну В2 міститься у двох яйцях.

Вітамін Е

Це найпопулярніший вітамін молодості. Він контролює м'язову тканину та статеві залози. Тож у вашому раціоні має бути шипшина, оливкова олія і яєчний жовток. 

Вітамін A

Брак вітаміну провокує неуважність, а очі швидко втомлюється. Це важливий вітамін для дошкільнят та школярів, адже відповідає за формування скелета. Щоб поповнити запас вітаміну А треба їсти гарбуз, буряк, моркву, абрикоси, томати, кропиву, кукурудзу, болгарський і червоний перець.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень