«Про мову, комсомолок та грьобаний совок!»: в мережі скандал через зауваження письменниці російськомовному військовому

Лариса Ніцой отримала хвилю хейту і поодинокі слова підтримки

Почалося усе з того, що українська письменниця й громадська активістка Лариса Ніцой опублікувала пост про те, як вона зробила зауваження російськомовному воїну за те, що він досі спілкується мовою окупантів. 

Письменниця розповіла, що інцидент трапився у відділенні реабілітації. Зовсім юний військовий із майже школярським обличчям очікував на прийом медика.

Коли підійшла його черга заходити у кабінет, воїн випадково забув свій телефон. Ніцой подала його юнакові. На що той відповів «спасіба». Лариса не втрималась й прокоментувала це так:

 

Українці кажуть «дякую». От я вам вдячна за захист. А за мову орків - ні. Ви розмовляєте, як вони. Нащо вона вам? Лишайте її в окопах. Говоріть, як українець, - пише Ніцой.

Вона зазначає, що молодий боєць увійшов в ступор і його «аж жалко стало».

Цій дитині, очевидно, ще ніхто так не казав, що українці розмовляють українською. Ця дитина, вчорашній випускник школи, здавалося, почула таке вперше... Де ж він учився? Хто були його вчителі?

 

Поруч зніяковіло усміхався молодесенький фельдшер. А ти чому ніяковієш, дитино? Якщо ти не кажеш про це своїм одноліткам, то хтось же мусить казати?

Дехто Ларису Ніцой підтримав:

Zoya Panova

У мене враження, що війна у нас триватиме вічно, бо більшість, навіть, не уявляє наслідки виправдовування російськоі у повсякденному вжитку. А чи відомо вам панове, що білінгви набагато розумніші тих, хто знає тільки один язик? То чому ви так заохочуєте молодь залишатися невігласами та ще й виправдовуєте їх в цьому? Мовляв військові, їм можна. Це, на мій погляд недалекоглядність.

 

Назар Папка

Пані Лариса Ніцой , тримайтесь. Люди, які вас хочуть принизити в коментарях нічого путнього не пропонують, крім чекання знову 30 років, щоб вирішити питання «а какая разніца». Нажаль, багато наших співгромадян живуть сьогоднішнім днем, не дивлячись, не розуміючи, що буде завтра

 

Михайло Потюк

Уже 30 років лагідної українізації? І який результат? і якщо і дальше прогинатись під какую разніцу то ситуація абсолютно не зміниться. ... «тєрпіл» ніде, ніхто і ніколи не поважає.

Втім, більшість реакцій на допис пані Лариси – негативні:

Чи не найбільшу підтримку отримав коментар відомого АТОвця і блогера Олексія Петрова, який і сам свого часу потрапив у скандал через те, що його донька до 2016 року жила і працювала в росії. Назва його допису:

Про мову, комсомолок, та грьобаний совок!

 

Його він резюмував словами:

В першу чергу для країни важливо, на що готові громадяни для її захисту! До речі у другу чергу, та третю. Саме це я особисто вважаю головним чинником громадянина. Не згодні?

 

Тоді згадайте Ганю Герман, яка спілкується такою файною українською, що мені і не снилось.

 

А також Нестор Шуфрич даси сто балів лінгвістичної фори тому хлопцю.

 

Та й малолітні бовдури, що днями на увєсь слухали Лепса у Львові, потім ну так файно вибачались державною…

 

Але, на те, щоби піти та спробувати захистити свою рідну країну, вони ще напевне не набралися достатньої сміливості і не прониклись духом України!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень