Про це не знають навіть кияни. Як у давнину називали нашу столицю?

Дві історичні назви

Головне місто країни мало ще дві назви, походження яких досі залишається загадкою для дослідників.

Про це розповів історик Олександр Алфьоров на своєму каналі You Tube.

Самбатас

У 948 році Костянтин Багрянородний написав трактат «Про управління імперією». Текст не був призначений для широкої публіки, фактично він писав трактат для своїх нащадків. У тексті Костянтин зазначає, що столицею Русі є місто Київ і другою назвою міста є Самбатас.

Варто зазначити, що ця назва не зустрічалася потім у жодних джерелах. Дослідники поки не визначили, що це слово може означати.

Є різні теорії походження цього топоніму: назва може бути хазарською, скандинавською, готською, єврейською, балтійською, болгарською, тюркською та навіть іранською.

Кенугард

Вікінги у давнину називали нашу славну столицю Кенугард. Ця назва збереглася в кількох давньоскандинавських сагах, зокрема в «Сазі про Еймунда».

Є два варіанти тлумачення цієї назви. Згідно з першою теорією, «Кенугард» означає «місто човнів», адже Київ дійсно знаходився в центрі торгівлі.

Друга теорія стверджує, що ця назва має таке ж походження, як і сучасний варіант «Київ». Нібито обидві назви можна трактувати як «місто Кия».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень