«Прийняли дуже тепло», - в країні ЄС потроїлася кількість чоловіків-біженців з України

Водночас з часом українські біженці стали дещо менш освіченими та менш заможними

Фото ілюстративне

Серед біженців з України у Німеччині втричі збільшилась частка чоловіків у порівнянні з періодом на початку повномасштабної війни. Про це йдеться у дослідженні Інституту економічних досліджень у Мюнхені.

  • Наразі 21% опитаних – чоловіки, тоді як у травні/червні 2022 року їх було лише 7%.
  • Частка самотніх українців також зростає - з 16 до 24%. 

Жінки з дітьми, які втекли до Німеччини на початку війни, по можливості повертаються до своїх сімей, – каже дослідниця Тетяна Панченко.

Також до України повертаються ті біженці, які не можуть підтримувати звичний рівень життя та добробуту в Німеччині, такий як у них був на Батьківщині.

Водночас хвилювання щодо перебування в Німеччині менші, ніж страх неможливості повернутися в Україну.

Виявилося, що українців прийняли дуже тепло, — каже Панченко.

 

Біженці з України наразі не потребують складних процедур надання притулку чи розгляду індивідуальних заяв. В Євросоюзі вони знаходяться під тимчасовою охороною до березня 2025 року.

 

Частка респондентів, які висловили намір залишитися в Німеччині на більш тривалий період часу – назавжди або протягом кількох років після закінчення війни – зросла з 39 до 44% у порівнянні з попереднім опитуванням.

Що стосується працевлаштування, то найлегше українці можуть знайти роботу в різних сферах виробництва, сільського господарства та послуг.

Найбільш потрібні спеціалісти з ІТ та технологій, вони мають високі перспективи працевлаштування, оскільки переважна більшість із них має відповідний професійний досвід та знання англійської мови, крім того, їхні дипломи, як правило, не вимагають визнання. Іншим категоріям кваліфікованих працівників шлях до працевлаштування в Німеччині значно складніший.

Економісти та суспільствознавці мають мінімальні шанси працевлаштуватися за освітою. Загалом майже п’ята частина біженців з України (18%) була працевлаштована на початок 2023 року. Ще 5% проходять навчання і 2% проходять стажування. Три чверті українських біженців відвідували курси німецької мови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень