ПриватБанк, Монобанк та інші: банки оновили умови кредитних канікул

Щоразу умови змінюються. Деякі оновлення з’явилися днями

Ще в перші тижні війни українські банки оголосили про кредитні канікули для своїх клієнтів. На подібні умови погодився ПриватБанк, Монобанк, Ощадбанк, ПУМБ та інші фінансові організації. Кожен банк запровадив канікули на термін, який вважає доречним.

Наприклад, у ПриватБанку це три місяці (до червня). У Монобанку так звані канікули мали тривати лише місяць (квітень). Але щоразу умови змінюються. Деякі оновлення з’явилися днями.

Комісія повернулася, як і подекуди місячні платежі

В сьогоднішніх кредитних канікулах від банків є багато нюансів, про які дехто не знає. Для багатьох стає неприємним сюрпризом той факт, що банк, наприклад, зняв в перших числах місяця відсотки за користування кредитом. До того ж цього начебто не повинні були робити. Пройдемося ще раз по найпопулярніших банках, і по умовах, які вони створили для клієнтів на цей час.

ПриватБанк

Тут дійсно є кредитні канікули до 1 червня. Місячний платіж не знімають, жодних відсотків не нараховують. Не знімають щомісячні платежі й за такими продуктами, як “Оплата частинами” та “Миттєва розстрочка”. Але, банк відновив комісію за користування кредитними коштами.

На деякий час її було скасовано, а зараз вона знову є у розмірі 1,7%. Інакше, мовляв, не буде змоги виконувати зобов’язання за депозитами.

Монобанк

Цей банк виявився найхитрішим на думку клієнтів, адже продовжує знімати щомісячні відсотки за користування кредитом. Вже неодноразово на цьому ґрунті між клієнтами та установою утворювався скандал.

Виявляється, якщо у вас є на рахунку бодай якісь гроші (кредитні чи власні), то відсотки стягнуться.

 

Якщо на рахунку нуль, то нічого не знімуть і штраф не накладуть.

Також є комісія 1,6% на користування кредитними грішми.

Ощадбанк

В Ощадбанку кредитні канікули діють лише для бізнесу (крім великого). Наразі немає ні щомісячних платежів, ні комісій.

ПУМБ

ПУМБ запровадив кредитні канікули на три місяці з подальшим продовженням (якщо й надалі триватиме війна). Щомісячні платежі не скасовували, а зменшили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень