Прикордонники розповіли, чи дозволять виїзд за кордон усім чоловікам

Адже минулого місяця активно обговорювали можливість так званого платного виїзду

Минулого місяця було багато повідомлень про законопроєкт, який би дозволив усім військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за кордон, за умови внесення певної суми грошей на спецрахунок.

Проте, прикордонники не формують державну політику стосовно виїзду громадян у період воєнного стану.

Усі зміни в 57-му постанову Кабміну вносяться за поданням зацікавлених центральних органів виконавчої влади. Так само, як були внесені такі категорії, як виїзд спортсменів — ініціатором було Міністерство спорту, виїзд працівників морського транспорту — Міністерство інфраструктури тощо.

 

По кожній категорії кожне відомство ініціює ці зміни перед урядом, і уряд ухвалює рішення щодо внесення цих змін", — розповів голова відділу паспортної роботи Управління організації прикордонного контролю Адміністрації ДПСУ Валерій Бойко.

Що стосується повного дозволу на виїзд усім чоловікам без винятку — це теж компетенція виключно уряду.

Поки вносити зміни до правил перетину кордону не планують. Від 22 лютого 2022 року до постанови Кабміну було внесено 22 зміни й доповнення, де визначено чіткі категорії громадян, які мають право виїзду та умови.

До цих категорій були внесені чоловіки, які належать до працівників залізничного транспорту, спортсмени відповідних рівнів і збірних, які належать до складу екіпажів морських суден, авіаційний персонал, а також було надано дозвіл на перетинання державного кордону певним категоріям державних службовців центральних органів виконавчої влади та виконавчих установ різних форм і власності, але виключно у службові відрядження, — сказав він.

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень