Прикордонники не випустили українця за кордон – він звернувся до суду і виграв

Заборону не лише скасували - держава ще й заплатить йому компенсацію

Личаківський районний суд Львова стягнув з держбюджету 20 тис. грн моральної компенсації на користь чоловіка, якому прикордонники відмовили у перетині кордону, - повідомляє zaxid.net

Як вказано у рішенні суду, яке винесли у грудні 2023 року, випадок трапився ще у червні 2022 року у пункті пропуску Рава-Руська – Гребенне.

Мешканець Львівщини призовного віку разом із своїм 82-річним дідом з інвалідністю II групи їхали за кордон рейсовим автобусом та надали необхідні документи для перевірки.

 

Начальник групи інспекторів прикордонного контролю відмовив у перетині кордону чоловіку, який супроводжував людину з інвалідністю, за якою постійно доглядає.

 

Чоловік разом із своїм дідом були змушені вийти з рейсового автобуса та добиратись з кордону до Львова на таксі.

Чоловік не погодився з забороною прикордонників на перетин кордону та звернувся до суду.

У листопаді 2022 року Львівський окружний адмінсуд визнав протиправною та скасував заборону на перетин кордону для чоловіка, у квітні 2023 року це рішення підтримав Восьмий апеляційний адміністративний суд.

Після цього чоловік звернувся до суду, щоб стягнути компенсацію через протиправну заборону в перетині кордону.

 

Він хотів стягнути з держбюджету 250 тис. грн моральної компенсації та 4,4 тис. грн матеріальної шкоди (витрати на квитки за кордон, таксі до Львова).

Суд частково задовольнив позов.

Чоловіку мають виплатити з держбюджету 20 тис. грн моральної компенсації, оскільки, на думку судді, сума у 250 тис. грн є завищеною. Також позивачу мають компенсувати 2417 грн майнової шкоди – вартість автобусних квитків для двох людей, витрати на таксі до Львова йому не компенсують через відсутність квитанції.

Варто зауважити, що на рішення суду ще може бути подана апеляція.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень