При яких умовах сковорода починає виділяти токсичні речовини: мінуси сучасних антипригарних пателень
Чого краще не робити
Сковороди з антипригарним покриттям витіснили з нашого життя алюмінієві та чавунні пательні. Їжа на них не підгоряє і для смаження треба брати мінімум олії. Проте ці прилади часто є небезпечними для нашого життя.
Сучасні сковороди мають термін служби
Експерти не рекомендують нагрівати сковороду до 200 °C і вище. За таких умов може порушитись цілісність тефлону і токсичні речовини потраплять в їжу.
Після приготування сковороду не можна одразу мити. Потрібно дочекатися, поки вона охолоне. Якщо у гарячу сковороду залити холодну воду, на поверхні можуть з’явитися тріщини, які виділяють небезпечні речовини.
Не варто використовувати при митті сковороди губки з абразивом і засоби у вигляді порошку. Так можна пошкодити поверхню, яка потім виділятиме шкідливі речовини.
Важливо! Якщо ви помітили на сковороді подряпини і тріщини, викиньте її. Вона вже небезпечна для вашого здоров’я.
Джерело: pixelinform
Радіо Трек: НОВИНИ