Президент роздав ордени «кварталівцям» та «московському гастролеру» Козловському

Активісти, міністри, волонтери: кого ще нагородив Зеленський

«Кварталівці» Кошовий та Пікалов теж отримали ордени - фото з мережі
«Кварталівці» Кошовий та Пікалов теж отримали ордени - фото з мережі

З нагоди Дня Незалежності України Президент Володимир Зеленський нагородив низку активістів, державних і громадських діячів, митців, волонтерів, працівників ЗМІ та підприємств з районів бойових дій.

Відповідний указ №593/2022 від 23 серпня був оприлюднений на сайті глави держави у неділю, 28 серпня. Повний список нагороджених доволі масштабний. Його можна подивитись тут.

Зокрема, ордени «За заслуги» III ступеня отримали, зокрема, віцепрем'єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, артисти і співаки Андрій Данилко, Олександр Пономарьов, Артем Пивоваров і Олег Скрипка, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, редактор сайту «Європейська правда» Сергій Сидоренко, журналіст видання «Українська правда» Михайло Ткач, віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, волонтер Олексій Мочанов. 

Що цікаво, удостоєними цього ордена виявилися актори «95 кварталу» Євген Кошовий і Олександр Пікалов. Заслужив його і співак Віталій Козловський, який у 2018 році «зашкварився» виступом на «Дні перемоги» в Москві.

Крім того, 12 осіб були удостоєні ордену «За заслуги» ІІІ ступеня посмертно.

Орден «За заслуги» I ступеня отримав чемпіон світу з професійного боксу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик.

Орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагородили Сергія Притулу як засновника благодійного фонду; волонтера, засновника фонду «Повернись живим» Віталія Дейнегу. Чинний голова фонду «Повернись живим», волонтер Тарас Чмут був нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Джерело: 5 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень