Преображення Господнє 2024 року: дата за новим календарем і яку молитву треба читати, щоб бути щасливим весь рік

Преображення Господнє: історія свята

У 2024 році православні віряни святкуватимуть Преображення Господнє, яке ще в народні називають Яблучним Спасом, завтра, 6 серпня. Раніше свято відзначали 19 серпня.

Преображення Господнє: історія свята

В церковній традиції Преображення Господнє вважається третім найважливішим святом після Різдва та Великодня. Віряни цього дня йдуть до храму на Божественну літургію.

Суть свята Преображення Господнє в тому, щоб вшанувати момент, коли Спаситель з'явився перед вірянами в божественному світлі, адже він вже тоді знав про своє майбутнє.

Ісус з готовністю пожертвував собою, щоб людство було звільнене від гріхів та отримало вічне життя.

Молитва, яку слід прочитати на Преображення Господнє

Господи Ісусе Христе, Боже наш, що живе у Світлі неприступному, що є Сяйвом Слави Отчої та Образом Іпостасі Його! Коли прийшов час, Ти з невимовного милосердя до занепалого роду людського принизив Себе, прийнявши образ раба, будучи слухняним навіть до смерті.

Однак перед Хрестом і добровільною смертю Твоєю на горі Фаворській преобразився в Божественній Славі Своїй перед святими Твоїми учнями й апостолами, частково приховавши прийняту плоть, щоб, коли Тебе побачать розп'ятим, зрозуміли Твоє добровільне страждання і Божество.

Даруй же і нам усім, що святкують Пречистої Плоті Твоєї Преображення, чистим серцем і незаплямованим духом зійти на Святу гору Твою, в оселі святої слави Твоєї, де голос чистий святкуючих, голос невимовної радості, нехай там разом із ними віч-на-віч побачимо Славу Твою в незабутньому дні Царства Твого, і з усіма святими, що від початку світу Тобі догодили, прославимо Всесвяте ім'я Твоє з Безначальним Твоїм Отцем і Пресвятим, і Благим, і Животворящим Твоїм Духом нині й повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень