Прем’єр сказав, коли середня зарплата в Україні зросте до 15 тисяч гривень

Це поетапне зростання зарплати

Кабінет міністрів розраховує збільшити середню зарплату в Україні до 15 тис. грн до 2022 року. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

Ми прораховуємо поетапне зростання середньої заробітної плати. Тобто, якщо зараз вона в межах 11 тис. грн, то наступного року це може бути 13 тис. грн, і, відповідно, до 2022 року – до 15 тис. грн. Це доволі оптимістичний сценарій. Звичайно, багато залежить від бізнес-середовища, від того, в яких умовах перебуватиме економіка. Але при макропрогнозі, який зробило Міністерство економіки, при тих показниках зростання ВВП, при оптимістичних очікуваннях бізнесу – цілком досяжні показники, - розповів Денис Шмигаль.

На думку Шмигаля, середня зарплата 15 тис. грн стане фактором, що утримає велику кількість українців від поїздки на заробітки за кордон. До слова, станом на 4 вересня євро в Україні продають за 32,75, тож 15 тис. гривень на сьогодні - це 458 Євро.

Матеріали телеканалу Україна24

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень