«Навіщо тоді школа, якщо вага атестата лише 10%», - в.о. міністра освіти Шкарлет (ФОТО)

Він також переконаний, що ВУЗи мають отримати автономію

Новий в.о. міністра освіти і науки висловив переконання, що вага документа про повну загальну середню освіту при вступі до вишів має бути більш значною, оскільки діти під час навчання вивчають лише три предмети, які необхідні для проходження ЗНО.

Про це Сергій Шкарлет сказав в інтерв’ю Lb.ua.

«Моя позиція дуже проста, і я її озвучив в тому числі в розмові з президентом. ЗНО – єдиний на сьогодні інструмент, який зрівняв у можливостях багату і бідну дитину, сільську і міську.


Доповнюючи ЗНО регіональним коефіцієнтом і галузевим коефіцієнтом, ми тим самим вирівнюємо вступ.


Єдине зауваження щодо ЗНО – мені незрозуміло: якщо вага атестату в загальному обсязі вступу лише 10%, то навіщо тоді школа?», – підкреслив Шкарлет.

За його словами, щоб переконатись у цьому, необхідно поспілкуватись з батьками і дітьми.

«Поспілкуйтеся з батьками, з дітьми поспілкуйтеся.


Коли батьки кажуть, що дитина вчить тільки три предмети, які потрібні для ЗНО, а решту не вчить, бо вони не дають ваги, хіба це правильно?


Я б не хотів, щоб діти вчили тільки три предмети. А потім кажемо: математики нема», – наголосив в.о. міністра освіти і науки.

Крім того, в інтерв’ю «Радіо Свобода» Шкарлет заявив, що вища освіта в Україні потребує реформування. Зокрема, необхідно надати автономію ВУЗ-ам.

За словами Шкарлета, мова йде не лише про фінансову та майнову автономію, але й про автономію щодо управління і розвитку вищого закладу освіти.

«На сьогодні вища освіта повинна мати автономію і спроможність сказати українським дітям і українським батькам, що ми абсолютно конкурентоспроможні на ринку праці.


От в цьому контексті реформа вищої освіти повинна здійснюватися», – наголосив він.

Зазначимо, ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет був призначений на посаду тимчасового виконувача обов’язків міністра освіти та науки 25 червня.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що Шкарлет перебуває на випробувальному терміні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень