Правозахисник із Рівного склав присягу до Вищого антикорупційного суду (ФОТО/ВІДЕО)

Це - колишній юрист КВУ

Сьогодні в Україні запустили роботу Вищого антикорупційного суду (ВАС) та Апеляційної палати.

38 суддів склали присягу на урочистій церемонії за участю президента України Петра Порошенка. Серед них і рівненський адвокат та правозахисник Микола Глотов.

Суддів відібрали на спеціальному конкурсі, який відбувся за безпрецедентною для країни процедурою. 19 березня Вища рада правосуддя передала Президенту на затвердження кандидатури переможців конкурсу і гарант мав 30 днів, аби видати указ про їхнє призначення.

На фото Микола Глотов – праворуч

До речі, новопризначений суддя з Рівного Микола Глотов працював юристом у Рівненському Комітеті виборців України з липня 2006 року. Адвокатом він працює з 2011 року. У Рівному його запам’ятали завдяки відстоюванню інтересів пікетувальників під час протестів 2013-2014 року.

ВАС розглядатиме корупційні справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро (НАБУ). Їм передадуть понад 200 справ, які нині перебувають у судах першої інстанції та в апеляції.

Варто відзначити, що західні партнери та МФВ наполягли, щоб вирішальне слово у відборі мала Громадська рада міжнародних експертів. До закону вписали спеціальну норму, яка передбачала, що міжнародні експерти фактично мали право вето щодо будь-якого кандидата. Так, на фінальних стадіях відбору експерти відсіяли 42 претендентів, щодо яких були великі застереження про доброчесність, репутацію та статки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень