Правоохоронці на Рівненщині назбирали коноплі і маку

Вони діяли у межах профілактичних відпрацювань «Мак»

Як повідомляє відділ комунікації Нацполіції Рівненщини, днями правоохоронці зафіксували десять посівів рослин снодійного маку та конопель загальною кількістю 3379 рослин.

У рамках операції, яку поліція називає «Мак», оперативники завітали до господарства 75-річної жительки села Буща Здолбунівського району. На присадибній ділянці поліцейські виявили 1469 рослин снодійного маку.

Жінка запевняла правоохоронців, що вирощувала його для власних потреб. Утім, підтвердила правоохоронцям, що знала про заборону таких посівів, тому навколо маку посіяла кукурудзу. Тепер пенсіонерка за свій незаконний вчинок нестиме кримінальну відповідальність, передбачену частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від трьох до семи років.

Того ж дня здолбунівські дільничні в городі 49-річного жителя селища Мізоч виявили 130 рослин конопель.

Крім того, правоохоронці виявили посіви снодійного маку і в інших районах області. Так, у Рівненському та Костопільському - по два факти. А у Рокитнівському, Володимирецькому, Дубенському, Березнівському - по одному загальною кількістю 1780 рослин.

За цими фактами розпочато досудові розслідування за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель). Частину нарковмісних рослин направили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, а решту – знищили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень