«Правило 37%»: що треба знати ще до одруження

Такі висновки зробили вчені

Перш ніж вийти заміж чи одружитися, треба знати кілька наукових фактів. Вчені повідомили, який вік найкращий для одруження, як вартість весілля впливає на ймовірність розлучення і скільки разів на тиждень повинен бути секс.

Чи було у вас подібне — пишіть у коментарях!

Схожі фінансові звички = міцніший шлюб

Вчені Мічиганського університету провели дослідження, який  зв'язок між ставленням партнерів до грошей і тривалістю їх союзів. Попри те, що скупих або надзвичайно щедрих людей приваблюють партнери з протилежними фінансовими звичками, така модель відносин майже завжди приречена на провал. Якщо ви збираєтеся пов'язати своє життя з людиною, яка рахує кожну копійку, тоді, як ви можете витратити три зарплати на гарну сукню, шлюб може тривати недовго.

Магічне співвідношення 5 до 1

Виявляється, математика відіграє важливу роль у романтиці. У дослідженні Вашингтонського університету розглянули відеоролики, на яких подружні пари розмовляють про проблеми у відносинах. Спостерігаючи за різною поведінкою учасників експерименту, вчені змогли вивести «формулу щасливого шлюбу» з точністю до 94 %. Вчені виявили, що якщо у спілкуванні партнерів було п'ять або більше позитивних взаємодій (посмішка, сміх, ніжний дотик, романтичний жест) на кожну негативну (претензія, відсторонення, ігнорування), то це свідчило про те, що навіть у розпал серйозних сварок пара зберігає емоційний зв'язок.

Спільний стрес покращує стосунки

Коли ми катаємося на американських гірках (або займаємося будь-яким іншим екстримом), у нашому організмі відбувається безліч незвичайних процесів і реакцій — від підвищення артеріального тиску і зростання частоти дихання до викиду адреналіну та кортизолу. І якщо у цей момент кохана людина поруч, то наша підсвідомість інтерпретує ці «симптоми», як потяг до партнера. Тож якщо ви хочете «оживити» свій шлюб, вирушайте у парк атракціонів.

Цивільний шлюб не збільшує ймовірність розлучення

У 1980-х роках соціологи з'ясували, що спільне проживання до весілля негативно впливало на тривалість відносин. Проте у 2014 році ситуація змінилася: згідно з дослідженнями, пари, які вели спільний побут до весілля, і пари, які з'їхалися лише після того, як стали чоловіком і дружиною, розпадаються у приблизно однаковому відсотковому співвідношенні. Тепер на ймовірність розлучення впливає інший фактор — вік подружжя.

Ідеальний вік для вступу у шлюб

Згідно зі статистикою, 60% шлюбів, які укладені раніше 23 роки, розпадаються. У той час як серед пар, які старші за 23 роки, цей показник становить 30 %. Однак це не означає, що чим пізніше ви підете до вівтаря, тим краще. Після 31 року ймовірність укласти успішний шлюб з кожним роком знижується на 5 %. Найбільші шанси створити міцну родину є у партнерів, які перебувають у віковому діапазоні 25-30 років. Це можна пояснити не лише тим, що вони вже досить зрілі і свідомі, щоб будувати довгострокові відносини.

Правило 37 %

«Правило 37» вперше сформулювали журналіст Брайан Крістіан і психолог Том Гріффітс. Воно говорить, що якщо перед вами стоїть вибір з безлічі варіантів (потенційних співробітників або супутників життя), то варто зупинити пошуки, коли ви переглянули 37 % претендентів. Простіше кажучи, вам потрібно вивчити третину пропозицій, щоб зробити правильний вибір. Подальші пошуки будуть лише марною витратою часу. А зупинка вибору на більш ранньому етапі майже завжди гарантує, що ви проґавите кращого кандидата. Тож коли ви досягли віку у 26-27 років, саме час придивитися до потенційних романтичних партнерів, які вас оточують.

Чим багатший-багатша друга половинка, тим більша  ймовірність зради 

Різний рівень доходу може вплинути на ймовірність зради у парі, що доводить дослідження, проведене Університетом Коннектикуту. Імовірність зради з боку чоловіка зростає у кілька разів, якщо більше заробляє жінка. Але дзеркально ця схема не працює. У разі, якщо жінка фінансового покладається на чоловіка, вона зраджує не частіше за інших заміжніх дам з високим рівнем доходу. 

Як часто секс у найміцніших сімейних парах 

Аби почуватися щасливим, достатньо займатися сексом раз на тиждень. Такий висновок зробили вчені у 2015 році. Важливішим є не кількість, а якість. Краще рідше, але з великим вибухом позитивних емоцій, а ніж просто фізичний контакт.

Шлюб корисніший для чоловіків, ніж для жінок

Британська національна служба статистики опублікувала дані, які збирала протягом двох десятиліть. З'ясувалося, що шлюб дає чоловікам додаткові 1,7 року життя, але забирає 1,4 року у середньостатистичної жінки. Чому? Психологи пояснюють це двома причинами: хронічним стресом, викликаним поєднанням роботи і веденням домашнього господарства; а також схильністю заміжніх жінок копіювати негативні звички чоловіків, такі як паління і пристрасть до алкоголю.

Чим дорожче весілля, тим вища ймовірність розлучення

Дослідження Університету Еморі довели, що чим дорожче весілля, тим вищою є ймовірність швидкого розлучення. Жінки-респонденти, чий весільний бюджет перевищував 20 000 доларів, розривали шлюб у 3,5 раза частіше, ніж ті, хто витратив на весілля відносно скромні 5 000-10 000 доларів. І це чудова новина для тих, хто переживає, що не може собі дозволити розкішне одруження. Адже у вас значно більше шансів на щасливий шлюб, ніж у наречених, які витратили на свято величезні гроші.

Джерело Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень