Правила надання субсидій знову змінили: що треба знати

Нововведення мають полегшити процес призначення допомоги на комірне

У порядок призначення субсидій за рішенням уряду внесли зміни.

Тепер Пенсійний фонд має можливість призначати виплати за декларативним принципом, якщо в заяві про призначення та надання житлової субсидії зазначено адресу домогосподарства. Зміни внесено у постанову КМУ від 21.10.1995 N 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» та до постанови КМУ від 13.06.2023 N 601 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо удосконалення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Тепер Пенсійний фонд України може призначати житлові субсидії громадянам за декларативним принципом на зазначену у спрощеній заяві про призначення та надання житлової субсидії адресу домогосподарства.

Змінено логіку ідентифікації переліку наявних житлово-комунальних послуг за адресою домогосподарства, коли зіставлення адрес потенційних/фактичних отримувачів житлових субсидій здійснюватиметься Пенсійним фондом України, а не постачальниками комунальних послуг.

Передбачено можливість продовження строку розгляду спрощеної заяви, поданої заявником, на 10 робочих днів у разі виявлення фактів, які потребують додаткової перевірки.

Зараз субсидіями в Україні користується близько 1,3 мільйона родин. У жовтні середній розмір наданих субсидій становив приблизно 760 гривень на сім’ю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень