Правила автобусних перевезень в Україні змінять. Тепер знайти легального перевізника буде легше

Нововведення уже працюють у тестовому режимі

В Україні запровадили реформування пасажирських перевезень. За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури відтепер запрацюють електронні черги та єдиний онлайн-портал для пасажирів. 

Торік 7,5 мільйонів українців користувались автобусами для перетину кордону. 90% з них жінки, третина – їхали з дітьми.

Реформа, яку ми запускаємо сьогодні – в першу чергу про якісний сервіс, прогнозованість у перевезеннях та чесність до пасажира і держави...Перший крок – цифровізація сервісів та послуг, а також змін до нормативно-правової бази, – заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Для перевізників і пасажирів працюватиму єдиний портал: autobus.gov.ua

Передусім пасажири зможуть упевнитися у легальності маршруту, перевірити розклад руху перевізника та купити квиток, в разі потреби – залишити зворотний зв'язок. Минулого тижня портал запрацював у тестовому режимі. У квітні туди інтегрують дані перевізників, аби була можливість купити квиток на більшість маршрутів. 

Для автобусів запрацює єЧерга echerha.gov.ua

Так кожен автобус знатиме чітко свій час перетину кордону відповідно до графіка руху. Це дозволить вчасно реагувати на виклики, які можуть трапитися на кордоні й не тримати людей в очікуванні перед пунктами пропуску. Водночас система автоматично перевіряє дозвільні документи, щоб попередити нелегальні перевезення. Слотування для автобусів вже доступне на трьох пунктах пропуску: «Ягодин – Дорогуськ», «Мамалига – Крива» та «Могилів-Подільський – Отач». 

Також запрацює онлайн-кабінет перевізника для відкриття міжнародних маршрутів. Він вже доступний до внутрішнього тестування перевізниками. Його впровадили аби замінити паперову та бюрократизовану процедуру відкриття маршруту на швидку та повністю цифрову процедуру. 

 Оновлять й правила перевезення та спростять процедуру доступу до ринку.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень