Працівники ПТУ можуть організувати протести

У березні депутати Верховної Ради переглядатимуть держбюджет, внаслідок чого можуть забрати у міст частину акцизів, збір яких було передано на місця торік. Крім того, Рівне вже втратило 54 мільйони гривень, які має витратити на утримання закладів профтехосвіти, яких у обласному центрі дев‘ять, – говорить Володимир Хомко:

- Самі училища нам не підпорядковані, ми не призначаємо їх керівництва. Лише фінансуємо. Погодьтеся, це абсурд. Ми втрачаємо 54 мільйони гривень. Місто не вмре від цього, але ми би знайшли, на що витратити разом із вами 54 мільйони гривень. Вони точно для нас не лишні.

Стурбованість неможливістю фінансувати профтехосвіту напередодні на засіданні президії обласної ради висловив і її голова Володимир Ковальчук, не виключаючи навіть акцій протесту. Далі пряма мова:

– Ми збирали бюджетоутворюючу нараду. Приїжджав колишній заступник Міністра (фінансів) Матвійчук, і там був такий пункт, що Кабінет міністрів... ну, тобто, відреагувати по першому кварталу, яка область може профінансувати ці професійно-технічні училища, яка не може. 

 

Ми звернулися, що не можемо їх фінансувати. Це великий тягар і на область, і на місто Рівне, Острог, міста обласного підпорядкування. Тому ми будемо всі робити дії зараз в межах юридичних заходів, потім будемо збирати і говорити працівникам, що потрібно їхати і пікетувати Кабмін, наприклад.

Водночас голова обласної ради, на відміну від міського голови Рівного, з надією дивиться на перегляд парламентом статей бюджету, адже сподівається на поновлення фінансування ПТУ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень